اینترنت فیبر نوری مخابرات (FTTH)
اینترنت فیبر نوری یک اتصال پهن باند است که میتواند به سرعت ۹۴۰ مگابیت در ثانیه (Mbps) با زمان تاخیر کم برسد. این فناوری از کابل فیبر نوری استفاده می کند که به طرز شگفت انگیزی می تواند داده ها را با سرعتی در حدود 70 درصد سرعت نور ارسال کند. علاوه بر این، کابل های فیبر نوری به اندازه سایر انواع کابل های سنتی در برابر شرایط آب و هوایی سخت حساس نیستند که این مورد به حداقل رساندن قطع برق کمک کرده و همچنین به طور موثر در برابر تداخل الکتریکی مقاومت می کند. فیبر نوری برای استفاده همزمان چندین کاربر ایده آل است.
اینترنت فیبر نوری چگونه کار می کند؟
اینترنت فیبر نوری یک فناوری پیچیده است که امکان انتقال اطلاعات را به شکل نور به جای برق مهیا می سازد. قطعات زیادی این فناوری پیشرفته را تشکیل می دهند، اما دو جزء کلیدی پایه این تکنولوژی هستند:
• کابل فیبر نوری
فیبرهای نوری ریز هستند. یعنی قطری در حدود 125 میکرون یا کمی بزرگتر از موی انسان. بسیاری از این فیبرها به صورت بسته بندی شده به یکدیگر متصل می شوند تا کابل ها را تشکیل دهند. فیبرهای نوری پالس های لیزر یا نور LED را به سمت پایین حمل می کنند و اطلاعات را به شکل "دودویی" منتقل می کنند. شبیه به 0s و 1s مورد استفاده در الکترونیک.
• آخرین مایل
هنگامی که این پالسهای نور بسیار سریع به مقصد میرسند، به خروجی الکتریکی تبدیل میشوند که دستگاههای شما میتوانند آن را بفهمند و از آن استفاده کنند. این کار توسط یک قطعه تجهیزات ویژه به نام «ترمینال شبکه نوری» انجام می شود که سیگنال را از طریق اتصال اترنت به کاربر ارسال می کند. کشش بین خط اصلی شبکه فیبر و کاربر نهایی به عنوان «آخرین مایل» نامیده می شود (اگرچه اغلب بسیار کوتاهتر از یک مایل است).
«فیبر خالص» به اتصالات فیبری اشاره دارد که تا خانه، کسب و کار یا رایانه رومیزی کاربر نهایی اجرا می شود. این سریعترین و گرانترین گزینه «آخرین مایل» است، زیرا سرعت و قابلیت اطمینان کامل فیبر را مستقیماً برای مصرف کننده به ارمغان می آورد.
به عنوان یک جایگزین، کابل های مسی اغلب برای حمل اتصال فیبر از یک ترمینال به نام «street cabinet» به یک بلوک مسکونی کامل، محوطه دانشگاه یا ساختمان مسکونی استفاده می شود. این گزینه ارزانتر است، اما مقدار کمی از سرعت فیبر در «آخرین مایل» از بین میرود.
تاریخچه اینترنت فیبر نوری
اگرچه بسیاری از مردم فیبر نوری را یک فناوری جدید می دانند، اما در واقع به دهه 1970 برمی گردد، زمانی که برای اولین بار در ارتباطات راه دور استفاده شد.
در سال 1988، کابل های فیبر نوری در زیر اقیانوس گذاشته شد و ایالات متحده را به اروپا متصل کرد. در طول سالها، خطوط بیشتر و بیشتری در زیر دریا کشیده میشد، بنابراین امروزه شبکه عظیمی از کابلهای فیبر نوری در سراسر جهان گسترش یافته است. شبکههای فیبر رو به رشد، با قابلیتهای پرسرعت و انتقال مطمئن دادهها، امکان پیشرفت چشمگیر در حوزه مخابرات را فراهم کردهاند. در واقع، برخی میگویند فناوری فیبر نوری چیزی است که عصر اطلاعات را ممکن کرد.
در کشورهای توسعهیافته، خطوط فیبر نوری سالها پیش جایگزین خطوط مسی قدیمیتر شدند و هسته یا ستون فقرات شبکههای اینترنتی فعلی ما را تشکیل دادند. اخیراً نصب خطوط فیبر نسبت به مسی مقرون به صرفه تر شده است. بنابراین، با پیشرفت این فناوری، شبکههای فیبر نوری به سرعت در شهرها و مستقیماً به خانهها در حال گسترش هستند. در ایران نیز فیبر نوری مخابرات در حال گسترش سریع است.
اینترنت فیبر نوری چه تفاوتی با سایر انواع اینترنت دارد؟
تفاوت اصلی این است که فیبر مانند سایر انواع اتصالات اینترنتی از جریان الکتریکی استفاده نمی کند. بلکه از نور استفاده می کند که از طریق هسته فایبر گلاس منتقل می شود.
فناوری های اینترنتی در طول زمان به طور چشمگیری تکامل یافته اند. در اینجا خلاصه ای کوتاه از انواع اصلی اتصالاتی که هنوز استفاده می شوند و نحوه کار آنها آورده شده است:
• اینترنت Dial-Up
Dial-up، که بسیار کمتر از 20 سال پیش رایج شد، از خطوط تلفن موجود استفاده می کند که معمولاً از مس ساخته شده اند. Dial-up از فرکانس شنیداری تلفن ثابت استفاده می کند، به همین دلیل است که هنگام اتصال یک سری بوق و صدا می شنوید و نمی توانید همزمان از تلفن و اینترنت استفاده کنید. چراکه هر دو یک خط مشترک دارند. سرعت متوسط Dial-Up حدود 56 کیلوبیت در ثانیه (یعنی حدود 0.05 مگابیت در ثانیه) برای دانلود و آپلود است.
• اینترنت DSL
اینترنت DSL (خط مشترک دیجیتال) نیز از خطوط تلفن برای انتقال داده ها استفاده می کند. اما برخلاف Dial-up، DSL از فرکانس های نامفهوم استفاده می کند، بنابراین با سرویس تلفن صوتی شما تداخل ندارد. سرعت متوسط DSL بین 1 تا 100 مگابیت در ثانیه برای دانلود و حداکثر 20 مگابیت در ثانیه برای آپلود است.
• اینترنت کابلی
اینترنت کابلی از همان خط (یا حداقل از همان نوع خط) استفاده میکند که سرویس تلویزیون کابلی شما از آن استفاده میکند که به عنوان «کابل کواکسیال» شناخته میشود. سرعت اینترنت کابلی می تواند بسیار متفاوت باشد، به طور متوسط تا 940 مگابیت در ثانیه برای دانلود و تا 50 مگابیت در ثانیه برای آپلود.
آیا اینترنت فیبر نوری سریعتر است؟
اتصالات اینترنت پرسرعت، داده ها را با سرعت های مختلف انتقال می دهند. فیبر نوری علاوه بر سریعتر بودن، بهطور گستردهای قابل اطمینانتر نیز در نظر گرفته میشود و یک انتخاب عالی برای افراد دورکار، گیمرها، خانوادههای چند کاربره و مشاغل است.
در فکر کردن به سرعت، نمی توانید تأثیر وای فای را نادیده بگیرید. سرعت اتصال روزمره ای که تجربه می کنید می تواند با استفاده از فناوری بی سیم محدود شود. سرعتی که در مقایسه با اتصال سیمی که وارد روتر شما می شود، به دلیل از دست دادن قدرت سیگنال، کمتر است.
مزایای اینترنت فیبر نوری برای کاربران اینترنت چیست؟
اینترنت فیبر یک انتخاب عالی برای استفاده از پهنای باند بالا است که در آن چندین کاربر میخواهند ویدیو پخش کنند، بازیهای آنلاین انجام دهند، از دادهها نسخه پشتیبان تهیه کنند، یا فایلهای بزرگ را بهخصوص در فواصل طولانی ارسال و دریافت کنند. یک خانه متصل به فیبر میتواند تجربهای استثنایی را در همه دستگاهها و سیستمهای متصل به اینترنت، از امنیت خانه گرفته تا ترموستاتهای هوشمند، اجاقها، یخچالها و سایر لوازم ارائه دهد.
با سرعتهای بالاتر، با پخش بر اساس تقاضا نیز بافر زیادی دریافت نمیکنید. "Buffering" به زمان بارگیری اشاره دارد. مثلا زمانی که یک ویدیو متوقف میشود تا دوباره بارگیری شود.
برای درک بهتر سرعت اینترنت فیبر نوری، طور متوسط مدت زمان لازم برای دانلود یک فایل رسانه ای بزرگ (6.5 گیگابایت) بر اساس نوع اینترنت به صورت زیر است:
Dial-Up: 11 روزه
DSL: 1 تا 14 ساعت
کابلی: 1 دقیقه تا 14 ساعت
فیبر نوری: حدود 1 دقیقه
فیبر تیره چیست؟
ممکن است اصطلاحات «فیبر تیره» و «فیبر روشن» را شنیده باشید و تعجب کنید که معنی آنها چیست. شاید تعجب کنید که بدانید بزرگترین بخش هزینه ساخت یک شبکه فیبر نوری خود کابل نیست، بلکه هزینه کندن زمین برای دفن کابل است. بنابراین، هنگامی که حفاری را کامل می کنند، بسیاری از شرکتهای مخابراتی کابلهای فیبر نوری اضافی را برای توسعه در آینده نصب میکنند. «فیبر تیره» به کابلهایی اطلاق میشود که هنوز استفاده نمیشوند، در حالی که «فیبر روشن» به خطوطی اطلاق میشود که قبلاً متصل شدهاند و توسط شرکتهای مخابراتی برای ارائه خدمات اینترنت فیبر استفاده میشوند.
قیمت مودم فیبر نوری
مودم فیبر نوری تقریبا به همان شکل مودم های ADSL است. اما قیمت بیشتری دارند و دلیل آن هم تکنولوژی و اتصالاتی است که برای سازگاری با اینترنت فیبر نوری در آن استفاده شده. اگر کمی دقیق تر بخواهید بدانید، قیمت مودم فیبر نوری حداقل 30 درصد از مودم های معمولی و ADSL بیشتر است. حال اگر فیبر نوری مخابرات را گرفته یا می خواهید تهیه کنید، بهتر است کمی بیشتر هزینه کرده تا از سرعت بالاتری بهره مند شوید.
ایتانت برترین ارائه دهنده خدمات اینترنت فیبر نوری مخابرات ftth در ایران می باشد. شما می توانید خدمات اینترنت فیبر نوری را در این صفحه خریداری کنید و از سرعت بی نظیر این سرویس در فعالیت های روزانه خود در اینترنت لذت ببرید!
فیبر نوری
مودم فیبر نوری
فیبر نوری مخابرات
اینترنت فیبر نوری
کابل فیبر نوری
اینترنت فیبر نوری مخابرات
فیبر نوری چیست
قیمت فیبر نوری
خرید اینترنت فیبر نوری
خرید مودم فیبر نوری
خرید فیبر نوری
قیمت مودم فیبر نوری
فیبر نوری اینترنت
قیمت فیبر نوری مخابرات
فیبر نوری مخابرات چیست
چگونه اینترنت فیبر نوری بگیریم
خرید فیبر نوری مخابرات
فیبر نوری منازل
نت فیبر نوری
ثبت نام فیبر نوری مخابرات اصفهان
ثبت نام فیبر نوری مخابرات تهران
ثبت نام فیبر نوری اصفهان